Новото споразумение за сътрудничество между Renault Group и Nissan Motor Co

...
Новото споразумение за сътрудничество между Renault Group и Nissan Motor Co
Коментари Харесай

Renault-Nissan открехна вратата към общото си бъдеще и модели

Новото съглашение за съдействие между Renault Group и Nissan Motor Co бе признато от страна на бордовете на двете компании. Алиансът за произвеждане на коли Renault-Nissan-Mitsubishi, дълъг към този момент две десетилетия, разкри и повече детайлности за своето партньорство и новата посока за идващите 15 години.

Nissan има намерение да влага до 15 на 100 в Ampere, подразделението за електрически коли и програмен продукт на Renault в Европа, а Mitsubishi също обмисля закупуване на дял в сдружението.
Renault-Nissan се трансформира: Французите се отхвърлят от контрола
Автомобилните компании ще си сътрудничат и на разнообразни пазари по света, в това число Латинска Америка, Европа и Индия, обявиха те.

За Европа Renault Group и Mitsubishi Motors ще се възползват от базата на Renault Captur и Clio, които ще бъдат трансформирани в ASX и Colt. Алиансът също по този начин удостоверява, че електрическият модел на Nissan от B-сегмента ще бъде създаван от Renault в ElectriCity в Северна Франция от 2026 година Моделът, основан на CMF-BEV, ще бъде правоприемник на Micra, предопределен за Европа.

За Латинска Америка алиансът възнамерява въвеждането на нов дребен пикап, който ще бъде създаден от Renault Group, ще бъде споделен с Nissan в Аржентина и ще се създава в Кордоба, Аржентина от Renault Group. В същото време ще продължи и взаимният план Nissan Frontier/Renault Alaskan.

В Мексико Nissan ще създава нов модел за Renault Group, като това ще бъде първият създаден там модел на Renault от 20 години насам.

Заедно с това, в Латинска Америка, Nissan и Renault Group ще стартират продажбите на два напълно електрически компактни модела, създадени на CMF-AEV платформата.

Плановете за Индия плануват взаимни действия на Renault Group и Nissan по няколко нови автомобилни плана, включително и SUV модели.

По отношение на продуктовите си гами след 2026 година, Renault Group и Nissan ще проучат спомагателни благоприятни условия за взаимна активност по последващо потомство напълно електрически коли от C-сегмент. Заимстването на софтуерни решения сред двете компании ще продължи.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинРено-Нисан Renault-Nissan електрически автомобили коли Алианс ПоследниНай-четениКомпании 48 Renault-Nissan открехна вратата към общото си бъдеще и модели Пазари 908 Мощното земетресение срина турската лира до рекордно дъно Туризъм 208 „ Целият развой е сгрешен “: Нов опит за сполучлива реклама на дестинация България Бюджет и финанси 312 Европейска инвестиционна банка е вложила €500 млн. в българската стопанска система за година Компании 868 Още един софтуерен колос редуцира хиляди чиновници Енергетика 468 Goldman Sachs предизвестява за иден дефицит на нефт Бюджет и финанси 320 Светът рискува да изгуби $1.5 трилиона Енергетика 428 Как ще работи възбраната на Европейски Съюз за импорт на съветски петролни артикули? Накратко 1488 Новини от седмицата: Радев преназначи кабинета „ Донев “; Скок на главната рента в България Любопитно 1824 Трули – античното архитектурно знамение на Италия (снимки) Накратко 5550 Вечерни вести: Спирачка за жилищното строителство; Разруха след кабинета „ Петков “ Накратко 4445 Вечерни вести: Съединени американски щати с изключение за България; Moody’s предвижда отсрочване на еврото Компании 3851 Lidl понижава продуктите от месо и стартира зеленчукова гражданска война Политика 3308 Съединени американски щати освободиха от глобите вноса на съветски нефт от България Политика 3167 Разруха и свободно рухване – наследството на кабинета „ Петков “ Компании 2900 Холдинг КЦМ 2000 е водач в кръговата стопанска система Бюджет и финанси 2396 Държавата ще предприеме ограничения за понижаване на цените Пазар на труда 1996 Невиждана от 53 години безработица в Съединени американски щати вещае главоболия Хай-тек 1924 Новата фикс идея на софтуерните колоси Европари 1912 Парите за слънчеви панели на покривите ще се забавят Всички новини
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР